Karamel Schmite

de babi5 in Prajituri, 23 Dec 2013 | 5510 vizualizari

 

Reteta cu nr.12 in caietul meu si este scrisa cu foarte multi ani in urma. Are o poveste frumoasa si o am de la o buna prietena Ani, care este de multi ani plecata in Germania si ea la randul ei a primit-o de la sora ei care era afara de dinaintea ei. Deci de origine cred ca este din Germania dat fiind si denumirea ei. Nu am mai facut-o tare demult si acum i-a venit randul. Este o prajitura foarte buna si nu este nici chiar asa de scumpa ca materie prima. V-o recomand cu mare drag

 

INGREDIENTE

  • PENTRU FOI
  • 300 gr faina
  • 150 gr unt sau margarina
  • 1 ou
  • 100 gr zahar
  • putin bicarbonat (un varf de lingurita)
  • 200 gr smantana
  • 2 zahar vaniliat
  • PENTRU CREMA
  • 2 budinci Dr Oetker de caramel
  • 4 pliculete ness Amigo
  • 800 ml lapte
  • 300 gr zahar
  • 250 gr margarina Rama (cub)
  • fulgi ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Karamel Schmite:

Punem faina intr-un castron, adaugam bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie, apoi frecam bine cu margarina sau untul. Adaugam zaharul vaniliat, zaharul, oul intreg si smantana si framantam o coca elastica, ca sa se poata intinde bine. Lasam la o parte pentru 30 minute.

Intre timp pregatim crema. Punem laptele cu zaharul si nessul la fiert. Intr-un castronel dizolvam budinca si cand laptele clocoteste turnam budinca dizolvata si lasam sa fiarba 5 minute. Dam la o parte si lasam sa se raceasca putin dar nu de tot, apoi adaugam Rama taiata marunt si mixam bine pana devine o crema pufoasa. Impartim aluatul in trei parti egale, apoi coacem foile pe dosul tavii.

Umplem foile cu crema obtinuta, lasam putin sa punem deasupra pe ultima  foaie si ornam cu fulgi de ciocolata. Se taie abia a doua zi (trebuie lasata sa se inmoaie bine)

Este foarte buna. Pofta mare .

TIPS-URI

1

Un desert de sarbatoare si nu numai

Daca ti-a placut reteta noastra "Karamel Schmite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura la metru cu crema caramel