Karalábé mártás adică Sos de gulii cu verdețuri

de Panacris in Sosuri, 30 Mai 2013 | 7567 vizualizari

 

De fapt e un fel de mâncărică sau mai bine spus ciulama de gulii;) O mâncărică din vremea copilăriei!

 

INGREDIENTE

  • gulie 1 bucată mare sau 2 mai mici,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • ulei de măsline,
  • sare iodată,
  • piper alb proaspăt măcinat,
  • mix de verdețuri ( mărar, pătrunjel, coriandru),
  • smântână cca. 4 linguri,
  • făină albă de grâu cca. 2 linguri.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Karalábé mártás adică Sos de gulii cu verdețuri:

Gulia și ceapa se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea fină. Ceapa se călește în puțin ulei și apă, cca. 5 minute la foc mediu, necoprit. Dup ce a devenit translucidă, se adaugă gulia rasă, se asezonează de sare și piper, apoi se completează cu cca. 200 ml. apă rece, se lasă la fiert, acoperit cca. 20 de minute la foc mediu. După ce s-a fiert gulia, se face un sos din smântână și făină, ce se adaugă la gulia scăzută, se lasă cca. 3 minute la fiert, la foc mic, amestecându-se continuu, ca să nu facă cocoloașe. La final se adaugă verdețurile tocate mărunt, amestecându-se ușor ca să se înglobeze în sos.

Se servește ca atare cu pâine/piure/orez/ sau alături de preparate din carne/pește.

Poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Karalábé mártás adică Sos de gulii cu verdețuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (20)

_Alina_ 1

31.05.2013, 08:26

Buna ciulama!

ANNA_46 1

04.06.2013, 01:03

Mmm....ce bunatate

mihaelar63 1

04.06.2013, 01:51

Parca cu un pic de carnita merge mai bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos din iaurt, cu usturoi