Kaiserschmarrn

de Oana in Prajituri, 23 Feb 2010 | 11219 vizualizari

 

Clatite vieneze sau clatite rupte, foarte usor de realizat!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 linguri zahar pudra
  • un praf de sare
  • 125 ml lapte
  • 125 ml smantana lichida
  • 125 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • 1 lingura esenta de rom
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kaiserschmarrn:

Stafidele se spala bine si apoi se pun in rom. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul pudra si sarea. Se adauga apoi laptele si smantana (frisca) lichida, apoi se adauga faina amestecata cu praf de copt. Se lasa compozitia sa se odihneasca 20 de minute. Albusurile se bat spuma cu cele doua linguri de zahar si se adauga peste compozitia de clatite, amestecand usor. La final se adauga stafidele.

Intr-o tigaie teflonata se topeste o lingura cu unt, se toarna jumatate din compozitie si se lasa la foc mic pana incepe sa faca bule micute la suprafata. Se verifica daca este facuta clatita, apoi se intoarce pe partea cealalta, rupand-o in bucati cu o furculita (spatula). La fel se procedeaza si cu restul de compozitie.

Se serveste pudrata cu zahar si cu gem/dulceata. Noi am avut de caise, facuta in casa.

 

Sursa

TIPS-URI

1

Reteta originala se serveste cu piure de mere sau compot de prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kaiserschmarrn" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

merceleo 1

23.01.2012, 14:49

Voiai sa scrii "Kaiserschmarrn" probabil?

diaconta 1

23.01.2012, 14:53

Merceleo,nu-i asa ca-i usor de analizat si criticat retetele? mai greu cu preparatul
daca nu preparam o mancare,nu scriem reteta,nu riscam nici sa gresim

Oana 1

25.01.2012, 11:09

Da, probabil...voi corecta Multumit/a?

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Dobos