Clatite vieneze sau clatite rupte, foarte usor de realizat!
Stafidele se spala bine si apoi se pun in rom. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul pudra si sarea. Se adauga apoi laptele si smantana (frisca) lichida, apoi se adauga faina amestecata cu praf de copt. Se lasa compozitia sa se odihneasca 20 de minute. Albusurile se bat spuma cu cele doua linguri de zahar si se adauga peste compozitia de clatite, amestecand usor. La final se adauga stafidele.
Intr-o tigaie teflonata se topeste o lingura cu unt, se toarna jumatate din compozitie si se lasa la foc mic pana incepe sa faca bule micute la suprafata. Se verifica daca este facuta clatita, apoi se intoarce pe partea cealalta, rupand-o in bucati cu o furculita (spatula). La fel se procedeaza si cu restul de compozitie.
Se serveste pudrata cu zahar si cu gem/dulceata. Noi am avut de caise, facuta in casa.
1
Reteta originala se serveste cu piure de mere sau compot de prune.