Kadayıf cu crema

de Giana in Prajituri, 28 Mai 2014 | 13667 vizualizari

 

Daca va plac dulciurile sigur o sa va placa si aceasta prajitura. Kadayıf-ul cu crema este o prajitura traditionala turceasca care se pregateste cel mai des de sarbatori.
Exista mai multe moduri de a prepara kadayiful, insa noua aceasta combinatie de dulce-crocant ne place cel mai mult.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 g kadayif (uscat, copt)
  • 3 linguri de unt
  • 5 linguri de zahar
  • un pahar cu nuci, alune pisate (100-200 g)
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri de faina
  • 1 ou
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kadayıf cu crema:

Se pune o cratita sau tigaie pe foc in care se topeste untul. Kadayiful se farama, se amesteca cu zaharul si se caleste in untul topit. Kadayiful se face la foc mic si se amesteca cu o lingura de lemn ca sa nu se lipeasca. In momentul in care incepe zaharul sa se caramelizeze si kadayiful s-a rumenit, se opreste focul si se adauga nucile, alunele pisate.

Intr-o cratita se amesteca laptele cu restul ingredientelor, mai putin frisca. Se pune cratita pe foc si se amesteca cu telul pana se ingroasa crema. Se lasa crema la racit iar intre timp se pregateste frisca. Frisca se bate cu mixerul pana se intareste, apoi se adauga crema rece si se omogenizeaza.

Se imparte cantitatea de kadayif in doua. Se presara un strat mai gros de cadayif pe un platou, se adauga crema si se niveleaza. Deasupra cremei se presara cealalta jumatate din cantitatea de kadayif. Marimea tavii se alege dupa preferinta, in functie de cat de gros vreti sa fie stratul de kakayif. Noua ne place mai subtire, de aceea am ales o tava mai mare.

Prajitura se introduce in frigider si se lasa la racit minim 3 ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Kadayıf cu crema" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cataif