Eclere cu crema de ciocolata - reteta cu numarul 500!!!

de Rocsi in Prajituri, 13 Iul 2012 | 7950 vizualizari

 

Am ajuns si eu la reteta cu numarul 500.Nu stiam daca sa va ofer ceva carnita, ciorba sau desert.Am ramas la un desert si sper sa va placa.Poate nu e cel mai sofisticat si cel mai aratos, dar mi-am dat silinta sa arate bine si le-am pregatit cu tot sufletul pentru voi, pentru ca mi-ati apreciat toate retetele, ca ati fost alaturi de mine si m-ati suportat.Va multumesc si va astept la un ecler!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 375 ml apa
  • 120 ml ulei
  • 5 oua
  • 185 gr faina
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Pentru crema:
  • 550 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 1 1/2 lingura cacao
  • 1/2 cana zahar
  • 3 galbenusuri
  • 70 gr ciocolata cu lapte
  • 1 lingura unt
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita extract de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de ciocolata - reteta cu numarul 500!!!:

Aluatul:

Intr-o cratita punem apa si uleiul. Le punem pe foc, iar cand da in clocot turnam toata faina. Cu o lingura de lemn amestecam energic pana incorporam toata faina. Lasam sa se racoreasca putin, apoi incorporam ouale, rand pe rand si nu toate deodata. La urma punem si extractul de vanilie. Intr-o tava asezam hartie de copt. Intr-un sprit punem aluat si facem forme de ecler in tava.

Cand terminam de format cojile de ecler, dam tava in cuptorul incins. Primele 10 minute le lasam la o temperatura putin mai mare, apoi reglam o temperatura potrivita si le mai lasam cam 25 de minute (ne uitam sa aiba o culoare usor aurie ). Le scoatem cand sunt gata si le lasam la racorit

Crema:

Mixam galbenusurile spuma impreuna cu zaharul. Adaugam faina, cacaoa si cateva linguri de lapte si le incorporam. Restul de lapte il punem la fiert intr-o cratita. Cand laptele da in clocot il tragem de pe foc, turnam amestecul de cacao pregatit mai sus si dam iar pe foc, timp in care invartim mereu sa nu se prinda de cratita. Cand a ajuns la consistenta unei budinci o luam de tot de pe flacara aragazului. Ciocolata o taiem cubulete mici si o adaugam in crema fierbinte. Mai punem extractul de vanilie, untul si invartim bine. Acoperim cu o folie si o lasam sa se racoreasca, apoi punem si coaja rasa de portocala.

Taiem cojile de ecler in doua, dar nu de tot, pe o laterala le lasam netaiate. Cu ajutorul unui sprit le umplem cu crema. Le presaram cu zahar pudra, apoi le dam la rece (puteti opta sa le ornati cu ciocolata, cu glazura sau ce mai doriti).

Le dam putin la rece, apoi servim. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de ciocolata - reteta cu numarul 500!!!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (66)

Rocsi 1

02.10.2012, 22:09

Foarte Roxx sa stii!

RuxyRux 1

02.10.2012, 22:14

O Rocsicuta draga mie ai pregatit un desert minunat! Felicitari harnicuto! La cat mai multe bunatati !!!

Rocsi 1

02.10.2012, 22:37

Multumesc din suflet scumpa Ruxy!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Eclere