Jumari de porc

de nadina73 in Porc, 4 Aug 2010 | 14102 vizualizari

 

stiu veti zice "pai ia stai asa ca nu e Craciun". Dar sincer, chiar ne era dor de niste jumarute si daca tot am luat o pulpa de porc , Bebe a zis "da nu se pot face si cateva jumarute?" Asa ca am ales putin ce a fost mai gras si a rezultatul a fost...super

 

INGREDIENTE

  • 800 g grasime de la pulpa
  • 1 cana de apa
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari de porc:

Se taie bucatele grasimea de porc, cubulete, se lasa si putina carnita e si mai buna

Se pun intr-o cratita pe foc cu 1/2 cana de apa si se amesteca bine ,se pune si putina sare .

Cand jumarile au inceput sa se prajeasca se mai pune inca 1/2 canita de apa si se lasa pana scade bine ,iar dupa ce apa a scazut se rumesc frumos.

Se pun intr-o strecuratoare, se apasa putin cu o lingura de lemn pt a se scurge grasimea ramasa in ele (asta daca e cazul,la mine nu a fost cazul,in schimb bunica mea asa facea)

Dupa ce s-au scurs se pun pe intr-o cutie sau borcan cu capac  si se pastreaza la frigider (la noi nu a fost cazul, ca nici nu au ajuns sa se raceasca bine ,ca s-au si terminat)

Cantitatile sant ce am reusit eu sa aleg ,dar ideia e sa se puna apa

Cu rosii si paine ...o nebunie

PS:va pun o poza cu pulpa de porc de unde am ales pt jumari

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

mimmi 1

25.08.2010, 18:50

Iau si eu una de la tine si iti las in schimb 5 furculite!

Dorothea 1

05.09.2010, 14:39

Oh!! Imi faci o pofta!! Din 1990 nu mai am mincat jumari!!

elena1988 1

22.03.2011, 18:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Jumari de porc