Jodenkoeken(prajiturele evreiesti)

de rivka in Prajituri, 11 Mar 2010 | 11427 vizualizari

 

tara de provenienta : olanda

 

INGREDIENTE

  • 200 grame faina
  • 125 grame zahar
  • 125 grame unt
  • 1 ou
  • 1 lingura plina scortisoara
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jodenkoeken(prajiturele evreiesti):

Untul moale se amesteca cu zaharul apoi se adauga faina, praful de copt, condimentele(scortisoara) si praful vanilat, sarea.

Se face prin amestec o bila bine omogena(cu mana) si se lasa la frigider sa se odihneasca cca 1 ora.

Pe masa de lucru curata se rup bile din aluat si se aplatiseaza cu mana (rotunde) se pun pe hartie de copt si se dau la cuptorul incalzit la foc mic cca 175 grade cca 15 min.

Se scot se lasa sa se intareasca putin pt a nu se rupe la scosul din tava(ies mai sfaramicioase).

Eu am facut cu ceva forme(inimi si steaua in 6 colturi :) ) dar initial se fac rotunde fara forma cu mana, biluta, apasat pe masa , pus in tava, copt.

 

TIPS-URI

1

Se pot trece si prin glazura de ciocolata eventual daca asa nu va plac foarte mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jodenkoeken(prajiturele evreiesti)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

rivka 1

11.03.2010, 23:13

Teo da, sunt crocante! ele se mai intaresc cand se racesc si devin crocante sfaramicioase asa.

ionela2682 1

12.03.2010, 12:34

bune sa le ai tot timpul la indemana!

adry88 1

08.05.2011, 13:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
PLACINTA CU DOVLEAC COPT