Jambon de porc suculent cu garnitura de fasole verde aromata

de Toamna07 in Porc, 18 Sep 2013 | 3219 vizualizari

 

Eh,s-a dus vacanta ,gata cu leneveala !
Cat de curand o sa revin si cu impresii din locurile strabatute de mine in aceasta vara.
Va salut si ma intorc bucuroasa in locul unde ma simt atat de bine!
Pentru acest inceput de toamna va propun o reteta care aduce aplauze la scena deschisa,mai ales din partea barbatilor!:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru jambon :
  • jambon de porc cu os si sorici
  • fulgi de usturoi
  • chilli uscat
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • La garnitura ...niste fasolica verde trasa in unt, cu rosii si mirodenii :
  • 600 de fasole verde,decongelata
  • 2 rosii mici taiate cuburi
  • 2 fire de usturoi verde sau 3 catei
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • fulgi de ardei iute
  • sare si piper
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jambon de porc suculent cu garnitura de fasole verde aromata:

Prima varianta de gatire (ca in foto) :

Crestam soriciul de la carne,o frecam cu condimentele de mai sus,toate cu masura,si o lasam sa se odihneasca o ora. Asezam feliile de carne intr-o tava si o dam la cuptor incins pentru 30 de minute la foc mare,acoperita cu folie de aluminiu,apoi o intoarcem si o lasam descoperita  la foc mediu 45 de minute - 1 ora,depinde de grosimea feliilor.

A doua varianta de gatire:

Carnea aromata se gateste pe gratarul incins pentru 5 minute,dupa care se continua gatirea la cuptor incins pentru inca 10 minute la 170 de grade

Fasolea verde:

Intr-o tigaie incapatoare,topim untul si adaugam usturoiul tocat marunt.Il calim putin,adaugam fasolea verde si rosiile .O asezonam cu sare si piper.Acoperim tigaia cu capac si o lasam 8-10 minute.Presaram fulgiii de ardei iute si coaja rasa de lamaie,amestecam usor si servim cu jambonul suculent .

Mai mare bucurie cand pui asa ceva in gura...cand gusturile se aduna....pofta buna! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon de porc suculent cu garnitura de fasole verde aromata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Valclaudia 1

18.09.2013, 19:57

si eu vin cu o serie de -d>

Valclaudia 1

18.09.2013, 19:57

Toamna07 1

30.09.2013, 17:02

Multumesc!

Motan , daca o tin la cuptor incins mai mult de 10 min. se intareste! Bineinteles,dupa ce a fost pe gratar incins - 5 minute!
Imi place carnea suculenta,nu uscata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Jambon de porc la cuptor