Jambon de porc suculent cu garnitura de fasole verde aromata

de Toamna07 in Porc, 18 Sep 2013 | 3407 vizualizari

 

Eh,s-a dus vacanta ,gata cu leneveala !
Cat de curand o sa revin si cu impresii din locurile strabatute de mine in aceasta vara.
Va salut si ma intorc bucuroasa in locul unde ma simt atat de bine!
Pentru acest inceput de toamna va propun o reteta care aduce aplauze la scena deschisa,mai ales din partea barbatilor!:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru jambon :
  • jambon de porc cu os si sorici
  • fulgi de usturoi
  • chilli uscat
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • La garnitura ...niste fasolica verde trasa in unt, cu rosii si mirodenii :
  • 600 de fasole verde,decongelata
  • 2 rosii mici taiate cuburi
  • 2 fire de usturoi verde sau 3 catei
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • fulgi de ardei iute
  • sare si piper
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jambon de porc suculent cu garnitura de fasole verde aromata:

Prima varianta de gatire (ca in foto) :

Crestam soriciul de la carne,o frecam cu condimentele de mai sus,toate cu masura,si o lasam sa se odihneasca o ora. Asezam feliile de carne intr-o tava si o dam la cuptor incins pentru 30 de minute la foc mare,acoperita cu folie de aluminiu,apoi o intoarcem si o lasam descoperita  la foc mediu 45 de minute - 1 ora,depinde de grosimea feliilor.

A doua varianta de gatire:

Carnea aromata se gateste pe gratarul incins pentru 5 minute,dupa care se continua gatirea la cuptor incins pentru inca 10 minute la 170 de grade

Fasolea verde:

Intr-o tigaie incapatoare,topim untul si adaugam usturoiul tocat marunt.Il calim putin,adaugam fasolea verde si rosiile .O asezonam cu sare si piper.Acoperim tigaia cu capac si o lasam 8-10 minute.Presaram fulgiii de ardei iute si coaja rasa de lamaie,amestecam usor si servim cu jambonul suculent .

Mai mare bucurie cand pui asa ceva in gura...cand gusturile se aduna....pofta buna! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon de porc suculent cu garnitura de fasole verde aromata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Valclaudia 1

18.09.2013, 19:57

si eu vin cu o serie de -d>

Valclaudia 1

18.09.2013, 19:57

Toamna07 1

30.09.2013, 17:02

Multumesc!

Motan , daca o tin la cuptor incins mai mult de 10 min. se intareste! Bineinteles,dupa ce a fost pe gratar incins - 5 minute!
Imi place carnea suculenta,nu uscata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Jambon de porc la cuptor