Islim kebabi

de Giana in Vita, 24 Iun 2014 | 8198 vizualizari

 

Islim kebabi este o mancare traditionala turceasca care se pregateste la cuptor, din felii de vinete prajite, umplute cu chiftele din carne tocata.

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete lungi
  • 4 ardei verzi
  • 2 rosii
  • 200 g carne tocata
  • 3-4 felii miez de paine
  • 1 ou
  • 2-3 catei de usturoi
  • piper, boia, sare
  • suc de rosii (sau bulion si apa calda)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islim kebabi:

Se framanta carnea tocata cu miezul de paine, ou, usturoi si condimente. Se formeaza chiftelute si se prajesc in ulei, sau se rumenesc in cuptor pe o tava unsa cu ulei.

Se curata vinetele si se feliaza pe lung. Se prajesc in ulei pana se inmoaie si se pun pe un servetel sa se scurga uleiul.

Se pun doua felii de vinete suprapuse in forma de +, se aseaza o chiftea in mijloc, se impatureste, se pune deasupra o felie de rosie si una de ardei, si se inteapa in mijloc cu o scobitoare. Se impaturesc toate chiftele cu cate doua felii de vanata si se aseaza in tava una langa alta.

Se amesteca sucul de rosii cu mirodeniile (sare, piper, boia) si se varsa peste kebap. Se introduce tava in cuptorul incins la 200`C pentru 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Islim kebabi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Giana 1

26.06.2014, 08:15

Multumesc

danielachi 1

28.06.2014, 09:24

F interesanta reteta! O voi incerca azi!!!

Giana 1

30.06.2014, 08:51

Sper sa-ti placa Daniela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gratin de vinete provensal