Este o reteta veche de pe timpul caravanelor (se numeste Bohémienne) .
Este foarte populara in regiunea franceza Provence ca si faimoasa tocana 'ratatouille'.
https://www.blogulluicatalina.com/2021/09/gratin-de-vinete-provensal-bohemienne.html
Spălați legumele. Curățați și tocați usturoiul
Tăiați vanata cubulețe sau in jumătăți de felii.
Sarati-le si rumeniti-le cu usturoiul in uleiul de masline incins.
Curățați de piele (sau nu) roșiile și tăiați-le bucăți.
Adăugați roșiile peste vinete, amestecați si puneti ierburi de Provence.
Acoperiți și gătiți la foc mic timp de aproximativ 30 de minute. Se amestecă in mod regulat.
După acest timp adăugați pasta de hamsii, piperul și amestecați.
Puneți într-in vas de gratin (am făcut portii individuale) și acoperiți cu brânză rasă.
Se rumeneste la cuptorul preincalzit la 210 ° C timp de 15 minute.
Serviti !