"Legenda spune ca acest desert a fost creat in onoarea celebrei balerine de origine rusa Anna Pavlova, in anii 1920, in timpul in carea aceasta se afla in turneu. Desi atat Australia, cat si Noua Zealanda isi disputa originea acestei retete, se pare totusi ca un Chef al unui hotel din Wellington, Noua Zealanda, a creat acest desert special pentru celebra balerina."
Pentru cei care nu stiu ce inseamna pavlova, aceasta seamana cu bezeaua, dar nu este, deoarece bezeaua este uscata si crocanta, iar blatul de pavlova are exteriorul crocant si interiorul moale, lipicios si pufos, acoperit cu frisca si fructe, iar in cazul meu este acoperit cu crema de vanilie.
Este un desert care se potriveste foarte bine pentru ziua Indragostitilor
Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam pana nu se mai simte si se devine o spuma densa lipicioasa. Adaugam apoi otetul si amidonul si omogenizam compozitia.
Pregatim o tava de briose cu forme de inimioara, in care punem hartiutele, apoi cu lingura punem din compozitia de albusuri in hartiute ( nu le umpleti, pentru ca se vor umfla ). Se preincalzeste cuptorul, dupa care se introduce tava la temperatura cea mai scazuta, timp de app. 40-50 minute.
Ca sa prinda culoarea aurie, lasati usa inchisa pentru 10 de minute, dupa care o intredeschideti ( punand o lingura de lemn ca sa stea ) deoarece bezeaua trebuie sa se usuce, nu sa se coaca.
Pregatim crema
Punem laptele cu zaharul la fiert. Intre timp frecam galbenusurile cu amidonul. Cand laptele a fiert, luam cateva linguri si turnam peste ou, omogenizand compotitia. Turnam apoi oul in fir subtire peste restul de lapte fiert, amestecand continuu cu un tel, pentru a nu se prinde. Trebuie sa iasa ca o budinca. O lasam sa se racoreasca putin.
Dupa ce s-a racorit luam cu o lingurita si punem crema peste mini pavlova, iar peste crema afinele si ciocolata alba rasa.
Sa fiti iubiti!!!!