Un desert dulce, rapid de pregatit, asa cum imi place mie, unde mai pui ca n-am folosit deloc cuptorul...Am pregatit trei tortulete cu mascarpone si ciocolata sub forma de inimioare, drept care, asa le-am si numit: inimioare. :)
Iata si reteta:
Am pregatit intai blatul pentru tortulete: am maruntit piscoturile la robot. Am adaugat si cativa biscuiti Amaretti, pentru ca m-am gandit ca blatul sa fie putin mai aromat. Mi s-a parut ca se potriveste foarte bine gustul biscuitilor, usor migdalat, cu crema ce urma sa o prepar.
Am mixat untul cu biscuitii, iar compozitia obtinuta am pus-o in formele de inimioare. Aveam 3 forme reglabile la indemana, asa ca am pregatit 2 forme mici, mici si una putintel mai mare. Am tasat bine compozitia si am pus formele in frigider, pentru a se intari nitel.
Fiecare poate alege sa puna o cantitate mai mica sau mai mare de piscoturi, in functie de cat isi doreste blatul de gros. Eu cred ca as fi putut pune si mai putine piscoturi. :)
Intre timp am pregatit crema:
Am pus smantana pe foc la incalzit si am adaugat ciocolata rupta in bucatele, pentru a se topi cat mai repede. Am omogenizat amestecul si l-am luat de pe foc. Am adaugat esenta de rom si de migdale.
Intr-un castron am pus crema mascarpone, peste ea crema de ciocolata, afine si zmeura.
Crema am pus-o in forme peste blatul de piscoturi si am lasat inimioarele la frigider, pentru a se intari compozitia. Ideal este sa ramana peste noapte la frigider. La noi nu s-a intamplat asta, pana dimineata au disparut...
La final am detasat formele si am decorat tortuletete cu ciocolata rasa si cateva fructe.
1
cantitatea de piscoturi poate varia, dupa cat de gros doriti sa fie blatul;
2
daca folositi biscuiti cu unt in loc de piscoturi, cantitatea de unt folosita o puteti reduce;
3
pentru ca am pregatit crema cu ciocolata si mascapone nu am avut nevoie deloc de zahar;
4
daca doriti ca tortul sa se intareasca mai repede puteti adauga 1 plic de gelatina, inmuiata inainte in 100 ml apa;
5
altfel, lasati-l la intarit pana a doua zi.