1. Zmeura se spala, se lasa la scurs in sita si se mixeaza in blender pana se obtine un piure fin. Se strecoara cu ajutorul unei site cu ochiuri mici astfel incat sa eliminam samburii. Toate celelalte ingrediente trebuie sa fie tinute la frigider inainte de folosire.
2. Intr-un bol punem smantana pentru frisca ( nebatuta ).
3. Amestecam cu ajutorul unui tel smantana cu laptele condensat si zaharul pana ce acesta se topeste. Toata operatiunea dureaza 6-7 minute. Adaugam si praful de sare. Oprim cateva linguri din amestec, astfel incat sa formam un design dragut impreuna cu cateva zmeurici.
4. Cand zaharul este topit, incepem sa turnam siropul de zmeura, amestecand continuu.
5. Observam ca amestecul incepe sa se intareasca. Adaugam si zeama de lamaie.
6. Asezam in caserola in straturi alternative, alb cu roz si un strat de zmeura.
7. Turnam inghetata in caserola si dam la congelator cateva ore. Ornam cu fructe si frunze de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.