Pentru zilele călduroase care au început să apară, ce poate fi mai bun decât o îngheţată? Iar dacă este de vişine, cremoasă, uşor acrişoară şi este servită împreună cu o prietenă, nu-ţi mai trebuie nimic altceva.
Se separă albusurile de gălbenuşuri şi se bat spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr. Se adaugă vişinile bine scurse de apă şi se bat în continuare până când se întăreşte compoziţia. Se dă la frigider.
Gălbenuşurile se amestecă cu restul de zahăr şi se pun pe baie de aburi. Se adaugă laptele dulce puţin călduţ şi se amestecă până când se îngroaşă ca o smântână compoziţia. Se opreşte focul şi se lasă să se răcească.
Se bate apoi frişca şi se lasă la frigider pentru 20 de minute (sau pentru cât timp doriţi).
Se amestecă apoi cele trei compoziţii, se pun în forma pregătită pentru îngheţată şi se dă la congelator pentru cel puţin 3 ore. Din când în când se scoate forma de la congelator şi cu o lingură se amestecă ingheţata, pentru a îndepărta acele de gheaţă (eu nu am avut ace de gheaţă). Se serveşte simplă sau cu sirop de vişine, pe terasă, împreună cu un prieten.
Este bună şi cu o bucată de tartă de vişine alături.
Poftă bună!