Acrisoara, racoritoare si bunaaa. As manca fara sa ma opresc:)
Lamaile se razuiesc de coaja si se storc foarte bine de zeama, adunand totul intr-o craticioara. In aceasi craticioara se adauga zaharul, oualele intregi+galbenusul si untul.
Se pune craticioara pe foc si se amaesteca incontinuu cu telul. Este important sa amestecati bine pe fundul craticioarei pentru a nu se lipi.
Cand sosul devine omogen si se incheaga se da la o parte de pe foc si se mai bate cu telul pentru 2-3 minute.
Dupa ce crema de lamaie s-a racit complet se adauga iaurtul si se omogenizeaza perfect.
Smantana pentru frisca se bate usor, fara a insista foarte mult si se incorporeaza in compozitia de iaurt si crema de lamaie.
Inghetata se da la congelator pana ingheata. Daca nu aveti un aparat de inghetata (la fel ca mine), amestecati inghetata din 30 in 30 de minute pentru a nu se forma cristale de gheata.
Serviti cu placere!
1
folositi un iaurt gras, minim 3.5% grasime-va recomand iaurtul grecesc de la Napolact.