Inghetata de lamaie

de Ina in Dulciuri, 12 Iul 2011 | 4908 vizualizari

 

Aromata si racoritoare .

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • o fiola cu esenta de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 400 ml. frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de lamaie :

Galbenusurile se amesteca cu esenta de lamaie.  Albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se amesteca cu galbenusurile  si coaja de lamaie rasa. . Frisca batuta spuma se incorporeaza  in  prima compozitie.   Se baga   vasul la congelator cateva ore, dupa care inghetata poate fi servita. 

Am servit-o alaturi de inghetata de ciocolata cu alune  de padure   si topping  de caramel ,    realizata dupa  metoda  prezentata aici : http://www.bucataras.ro/retete/6593/parfe-tricolor-cu-nuca-si-alune.html  

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de lamaie " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

mirela0911 1

14.07.2011, 08:19

buna inghetata, dar si cealalta e buna rau

Ina 1

14.07.2011, 18:10

Anamaria, iti dau o portie pe una de cuisoare

Ina 1

14.07.2011, 18:11

Mirela, cealalta e....durere !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata visine - nuca de cocos