Inghetata de ciocolata

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 26 Iul 2011 | 3204 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 180 g zahar
  • 1 lingura faina
  • 350 ml lapte
  • 450 ml frisca
  • 100 g ciocolata neagra
  • 400 g visine
  • 50 g cacao neagra
  •  Décor:
  • Alune
  • Ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de ciocolata:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga laptele caldut si faina; se omogenizeaza. Amestecul se pune intr-o cratita,la foc mediu, amestecand incontinuu pana se incalzeste,apoi se adauga ciocolata rupta si se tine pe foc pana se ingroasa putin. Se lasa deoparte pana la racire completa.

Frisca se bate spuma tare si se toarna treptat crema de ciocolata, apoi cacaua neagra si visinele. Crema obtinuta se pune intr-o caserola si se da la frigider. Se mixeaza cu blenderul din ora in ora,de 3 ori, pentru a sparge acele de gheata.

Inainte de servire se tine 20-30 minute la frigider/ la temperatura camerei. Se serveste in cornete glazurand globuletul cu ciocolata topita si alune sau in castronele.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si ciocolata