Foarte bune si delicioase!
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Pofta buna!!!
Pentru cupcakes:
Sper ca nu am uitat nimic :) Pentru topping:
Inainte de toate se pune o jumatate de cana de apa la fiert,cand a dat un clocot o da-ti deoparte si puneti merisoarele si stafidele in ea,turnati o jumate de sticluta esenta rom. Le lasati pana terminati aluatul.
Intr-un robot sau vas de mixer puneti untul ,pastrat ceva timp afara sa fie moale, impreuna cu zaharul, praful de sare si zaharul vanilat. Frecati bine pana se topeste zaharul.
Puneti cate un ou si frecati bine , apoi restul de oua pe rand si frecati bine dupa fiecare (nu le puneti toate odata ca riscati sa se taie compozitia).
Adaugati faina cate putin alternand cu laptele. (puteti sa o faceti si cu mixerul si cu mana, cum doriti). Aluatul trebuie sa fie mai gros.
La sfarsit puneti stafidele si merisoarele insiropate, dupa care puneti extractul (esenta) de vanilie.
Puneti formele de hartie in tava, da-ti cuptorul pe 180 de grade si turnati cam 2 linguri de compozitie (trei sferturi din forma).Le bagati pentru 25 de min la cuptor. Sa le verificati si la 20 de min cu o scobitoare.
La sfarsit le ornam cu frisca si cu merisoare. Hmmm... delicioase si pufoase!
Pofta buna!
Aveti grija sa nu va muscati degetele!!!
1
Puteti sa le ornati si cu frisca si sa puneti scortisoara deasupra
2
Se pot face si cu dulceata adaugata inainte sa le bagati la cuptor.
3
Se mai poate pune in aluat si nuca macinata sau migdale macinate