Inghetata de capsuni

de Ela68 in Dulciuri, 2 Iun 2013 | 12015 vizualizari

 

Pana sa obtin reteta perfecta de inghetata am avut destul de multe incercari. Diverse combinatii, cu ou, sau cu iaurt, sau mascarpone. In fine, niciuna n-a fost corespunzatoare gustului meu intr-atat incat sa pot fi multumita pe deplin.
Pot spune ca am gasit combinatia ideala, rezultand o inghetata cremoasa si aromata. Are o textura catifelata, fara urme de ace de gheata, iar efortul prepararii este minim.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr capsuni
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 80 gr lapte condensat
  • 70 gr zahar ( reduceti cantitatea daca folositi smantana indulcita )
  • 1 vf cutit de sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de capsuni:

Capsunile se spala, se lasa la scurs si se pun in blender pana se obtine un piure fin. Se strecoara cu ajutorul  unei site cu ochiuri mici astfel incat sa eliminam samburii. Toate celelalte ingrediente trebuie sa fie tinute la frigider inainte de folosire.

Intr-un bol punem smantana pentru frisca ( nebatuta ).

Amestecam cu ajutorul unui tel smantana cu laptele condensat si zaharul pana ce acesta se topeste. Toata operatiunea dureaza 6-7 minute. Adaugam si praful de sare. Cand zaharul este topit, incepem sa turnam siropul de capsuni, amestecand continuu.

Observam ca amestecul incepe sa se intareasca.Adaugam si zeama de lamaie.

Turnam inghetata in caserola si dam la congelator cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Ela68 1

19.11.2013, 08:40

iuliana_julie 1

19.06.2014, 16:39

in loc de lapte condensat pot sa pun lapte normal? n-am idee unde sa gasesc lapte condensat.....

Ela68 1

19.06.2014, 17:04

la aceasta reteta nu merge lapte normal. Lapte condensat gasesti la Auchan.....daca ai unul in orasul tau

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de capsuni