ce spuneti de o inghetata acrisoara si racoritoare? la mine sunt 38 de grade, merge numa bine....
caisele se spala bine, se scot samburii si se baga la blender, se fac pasta.
se amesteca cu 2 lg de zahar,
frisca se bate atat cat sa fie ca o ciulama , nu foarte groasa,
se adauga smantana si iaurtul, cele 2 lg de miere si se omogenizeaza totul bine, apoi se amesteca cu caisele terciuite.
se rade un praf de nucsoara si se amesteca.
se pune in cutie si se da la congelator,
din doua in doua ore se amesteca bine , sa se sparga acele de ghiata.
eu am amestecat de trei ori apoi am lasat peste noapte .
a iesit destul de cremoasa, si nu a facut gheata.
cele 4 felii de ananas le-am bagat la blender ,
zaharul l-am caramelizat frumos, apoi am pus untul si am omogenizat, am pus amestecul de ananas peste caramel si am lasat sa fiarba vreo 10 min la foc mic.
am dat la rece si am servit peste inghetata, cu felii de ananas si caise.