Inghetata de caise cu topping de ananas caramelizat

de adasev12 in Dulciuri, 23 Iun 2012 | 4684 vizualizari

 

ce spuneti de o inghetata acrisoara si racoritoare? la mine sunt 38 de grade, merge numa bine....

 

INGREDIENTE

  • 10 caise
  • 150 ml frisca indulcita
  • 100 ml smantana dulce
  • 4 lg mari de iaurt gras
  • 2 lg de zahar
  • 2 lg de miere
  • nucsoara
  • 4 felii de ananas
  • 4 lg de zahar
  • un cubulet de unt
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de caise cu topping de ananas caramelizat:

caisele se spala bine, se scot samburii si se baga la blender, se fac pasta.

se amesteca cu 2 lg de zahar,

frisca se bate atat cat sa fie ca o ciulama , nu foarte groasa,

se adauga smantana si iaurtul, cele 2 lg de miere si se omogenizeaza totul bine, apoi se amesteca cu caisele terciuite.

se rade un praf de nucsoara si se amesteca.

se pune in cutie si se da la congelator,

din doua in doua ore se amesteca bine , sa se sparga acele de ghiata.

eu am amestecat de trei ori apoi am lasat peste noapte .

a iesit destul de cremoasa, si nu a facut gheata.

cele 4 felii de ananas le-am bagat la blender  ,

zaharul l-am caramelizat frumos, apoi am pus untul si am omogenizat, am pus amestecul de ananas peste caramel si am lasat sa fiarba vreo 10 min la foc mic.

am dat la rece si am servit peste inghetata, cu felii de ananas si caise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de caise cu topping de ananas caramelizat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]