Inghetata de caise

de Lia_ in Prajituri, 14 Aug 2014 | 5071 vizualizari

 

Reteta am selectat-o de la Iancu Lubita care are cont si aici. Foarte aromata si placuta.

 

INGREDIENTE

  • 500 g caise
  • 250 g iaurt cu caise
  • 4 linguri miere (sa nu fie amaruie)
  • 200 ml smantana lichida pentru gatit min. 30% grasime
  • 200 ml frisca lichida (am folosit din smantana, nu vegetala) se poate si cu de la plic
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de caise:

1. Pui sa se incinga la foc 1 l de apa.

2. Desfaci caisele in doua si le scoti samburii.

3. Cand apa clocoteste la foc mediu, rastorni in apa fierbinte caisele curatate si le tii pe foc 3-4 minute.

4. Le scurgi bine de apa in sita si le rasfiri intr-o tava. Le dai la rece. 

5. Cat timp se racesc, bati cu mixerul frisca.

6. Caisele reci le pui in blender impreuna cu iaurtul, smantana, mierea, si le pasezi pana devin un piure (foarte moale este).

7. Rastorni in vasul cu frisca amestecul si le amesteci cu un tel para, cu cateva miscari de jos in sus, pana omogenizeaza. Nu trebuie insistat. 

8. Rastorni mixtura intr-o casoleta. 

9. Amesteci in prima ora de 3 ori cu un pasator electric sau cel pt. cartofi manual si cat e moale, la inceput, chiar cu furculita.

10. Apoi din ora in ora, ar trebui amestecat iar macar de 3-4 ori ca sa nu formeze ace de gheata si sa fie fina. Cand a inghetat tare, eu am pus casoleta cu fundul in apa calda 10 secunde, am scos calupul si l-am taiat cuburi mari cu cutitul si le-am pus la robotul cu cutite la sfaramat.

11. La final am dozat si in paharute de plastic si cealaltaa jumatate in casoleta ca sa o pot portiona la servire astfel:  incalzesti clestele-lingura de taiat globuri de inghetata in apa fierbinte, si astfel se portioneaza frumos. 

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

La aparat de inghetata textura va fi cremoasa. In lipsa aparatului, se va respecta procedura de amestecare din reteta, dar nu cred ca poate atinge finetea celei facute la aparat.

2

Eu ca sa grabesc racirea caiselor oparite, le-am mutat in congelator dupa ce s-au racorit doar putin. Nu stiu daca exista riscul sa se defecteze congelatorul, dar erau doar caldute.

3

Servesti in cupe/castronele impreuna cu jumatati de caise umplute cu frisca. Asa combinate, preparatul este un deliciu si mai savuros decat doar inghetata simpla.

4

Inainte de servire, se lasa 5 minute sa stea la temperatura camerei ca sa se inmoaie putin. Este mai placuta textura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (24)

Lia_ 1

15.08.2014, 19:53

va simpaticelor! am salvat o gramada de retete de inghetata, sotul meu devoreaza. mananca si iarna

- Andreea - 1

20.08.2014, 10:26

Rahela Velicu 1

21.06.2021, 14:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gazpacho: Rețeta simplă și rapidă pentru o supă delicioasă de vară

pe 21.06 la 16:31

Placinte daneze cu caise - Un desert rapid si delicios

pe 21.06 la 15:41

Tarta cu ciocolata, visine si cirese - Un desert delicios cu fructe

de laura_n 7

pe 21.06 la 14:34

Mancare de mazare cu pulpe de pui - Reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

pe 21.06 la 14:07

Pește la cuptor, cu roșii și măsline - Rețeta gustoasă și sănătoasă

pe 21.06 la 10:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de caise