Galbenusurile se mixeaza cu 3 linguri de zahar pana se transforma intr-o compozitie cremoasa; se lasa deoparte. Intr-o cratita se pune mirea,zaharul si apa si se fierbe timp de 5 minute pana se obtine un sirop gros. Acest sirop fierbine se toarna peste galbenusuri in timp ce mixeaza pentru a nu se cuagula ouale. Compozitia obtinuta se pune in cratita si se pune pe foc mic sau la bain-marie,amestecand incontinuu pana se ingroase putin.
Se transfera “crema” intr-un bol si se lasa sa se raceasca. Frisca se bate spuma(nu foarte tare) si se lasa deoparte. Bananele taiate felii si stropite cu zeama de lamaie se pun in blender si se fac piure.
Peste crema de oua rece se adauga bananele si se amesteca,a poi se incorporeza frisca,cu o lingura, pentru a nu se lasa spuma. Se adauga ciocolata tocata si se omogenizeaza.
Spuma obtinuta se toarna intr-o tava de chec sau forme individuale (diferite forme) si se da la congelator pentru 3-4 ore sau pana cand sunt complet inghetate. Din formele de silicon se scot mult mai usor, iar daca folositi forme din alt material scufundati baza formei in apa fierbine,apoi rasturnati pe o farfurie.
Se serveste alaturi de banane stropite cu lamaie si ciocolata sau cu sos caramel