Sorbet de cirese

de Criss in Dulciuri, 22 Iun 2016 | 3885 vizualizari

 

Sorbetul este varianta mai sanatoasa si mai putin calorica a inghetatei. Un desert racoritor, perfect pentru o zi caniculara de vara. Se poate face din orice fel de fruct sau combinatie de fructe. Se poate adauga si un strop de alcool, lichior, visinata sau orice vreti.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: -350 g cirese fara samburi -2 banane coapte (eu am pus 3 ca erau mici) -sucul de la o jumatate de lamaie -4 linguri zahar -100 ml apa
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sorbet de cirese:

Apa cu zaharul se fiert. Cand incepe sa se lege siropul, se ia de pe foc. Intr-un bol se pun ciresele curatate si bananele decojite. Se adauga si sucul de lamaie si cu blenderul vertical se mixeaza. Peste piureul de fructe se adauga siropul, se omogenizeaza si se pune intr-un vas in congelator pentru 3-4 ore,  timp in care se mai scoate vasul din cand in cand si se amesteca sorbetul pentru a sparge acele de gheata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sorbet de cirese" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somloi by Ina