Amestecam drojdia cu zaharul pudra si laptele caldut. Intr-un castron cernem faina si adaugam drojdia dizolvata. Adaugam untul moale si galbenusurile si incepem sa framantam iar apoi putem adauga si praful de sare. Framantam bine pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana.
Invelim aluatul in folie alimentara, sau il bagam intr-o punga de plastic si il dam la frigider pentru 24 de ore.
A doua zi scoatem aluatul cu 15 minute inainte de a-l folosi.
Pentru umplutura curatam merele de coaja si samburi si le taiem felii subtiri dupa care le stropim cu putina zeama de lamaie. Amestecam zaharul cu amidonul, scortisoara si romul si il adaugam peste mere. Amestecam usor si la final adaugam stafidele.
Aluatul scos din frigider il impartim in doua parti egale. Ne vor iesi doua impletituri.
Fiecare bucata de aluat o intindem in foaie dreptunghiulara (~25x35 cm). Indreptam marginile cu un cutit ascutit. Punem pe mijlocul foii jumatate din umplutura de mere. Marginile le taiem oblic, in fasii de ~ 2 cm.
Acoperim apoi umplutura alternand fasiile de aluat. Punem impletitura in tava tapetata cu hartie de copt.
La fel procedam si cu cealalata bucata de aluat.
Ungem apoi suprafata cu galbenusul desfacut in 2 linguri de lapte si dam la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste deasupra.
Dupa ce s-a copt lasam sa se raceasca iar apoi pudram cu zahar.