Am primit zilele trecute de la tante care-mi aduce lapte si branza de vaci, vreo cateva fasole, boambe, albe. Zici ca mi-ar fi adus cea mai scumpa carne de vanat:))) asa m-am bucurat.
Lasam fasolea la inmuiat , de seara.
A doua zi o punem la fiert, in apa rece. Dupa cateva clocote schimbam apa, scurgandu-le si adaugand apa clocotita. Repetam din nou operatiunea dupa ce da iar in clocot apoi lasam fasolea la fiert la foc mic si o lasam pana ce fierbe bine de tot.
Intre timp tocam ceapa si dam morcovul pe razatoare.
Le calim in 3-4 linguri de ulei, pana se inmoaie bine.
Adaugam fasolea impreuna cu doua cani din apa in care a fiert (fasolea sa fie bine cuprinsa de apa), foile de dafin si boiaua.
Lasam la fiert pentru 20-25 minute apoi putem adauga patrunjelul tocat, bulionul, zaharul, sare si piper dupa gust.
Se serveste ca atare, cu mamaliguta si muraturi sau c-un carnacior afumat si prajit, alaturi.