Iahnie ardeleneasca de fasole boabe cu carnati prajiti

de Sidy in Mancaruri cu carne, 8 Oct 2011 | 22934 vizualizari

 

Iahnia de fasole cu carnati este o mancare simpla si usor de preparat, dar plina de savoare si arome. Pentru a o face mai apetisanta si mai consistenta , am preparat-o cu carnati proaspeti prajiti Si sigur ca cel mai bine merge aceasta mancare de fasole cu muraturi si cu un colt de paine proaspata scoasa din cuptor...

 

INGREDIENTE

  • 6-700 g fasole boabe
  • 5 carnati proaspeti
  • 3 buc ceapa verde
  • 1 rosie
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 1 lingura plina untura
  • usturoi
  • piper Sichuan
  • sare
  • boia
  • marar verde
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie ardeleneasca de fasole boabe cu carnati prajiti:

Fasolea se pune la inmuiat in apa de seara pina dimineata.
Ceapa verde o curatam si o taiem rondele.
Rosia si ardeiul le taiem cubulete.
In 1/2 lingura untura sotam ceapa, rosia si ardeii si in cealalta jumatate prajim carnatii proaspeti, pe foc mic, pe ambele parti.

Dupa ce s-au calit 1-2 minute ceapa cu rosia adaugam fasolea si pasta de gogosari, amestecam si adaugam apa cat sa depaseasca nivelul fasolei. Asezonam si acoperim cu un capac , lasand sa fiarba la foc moderat cam 30 de minute.
Adaugam mararul si patrunjelul verde tocat si usturoiul, lasand sa mai dea cateva clocote.
Servim fasolea alaturi de carnatii prajiti si o salata de varza sau alte muraturi.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie ardeleneasca de fasole boabe cu carnati prajiti" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu afumatura