De mult vreau să încerc reţeta asta cu năut şi iată rezultatul!
Scurge năutul, acoperă-l cu apă rece şi fierbe-l.
Când e fiert, scurge apa, dar păstreaz-o pentru a mai subţia pasta obţinută.
Pune năutul, tahini, sucul de lămâie şi usturoiul zdrobit în robot. Adaugă puţină apă de la fiert şi mixează bine.
Păstrează câteva boabe întregi pentru ornat.
Asezonează cu sare şi piper, mai adaugă apă dacă e prea gros.
Pentru a servi, fă o adâncitură la mijloc, stropeşte cu ulei de măsline, presară chimen pudră şi boia iute.
Serveşte cu lipie (pita-pâine arabă).
1
Am adaptat reţeta româneşte punând şi morcov, ţelină şi ceapa la fiert.
2
Spălaţi bine nautul şi alegeti boabele negre înainte de a-l pune la înmuiat.
3
Am găsit la Kaufland nişte biscuiţi crocanţi cu care am servit humusul.
4
Boiaua am dat-o puţin prin ulei fierbinte.