Daca tot am primit niste hribi din tara ,ma gandeam cum sa-i prepar si mi-am amintit ca vazusem la gaby ,asa ca am pus in practica reteta ei. O gasiti aici e retata lui gaby http://www.bucataras.ro/retete/9037/hribi-cu-smantana.html
Se caleste ceapa tocata cu usturoiul in 2 linguri de unt sau se poate si ulei ,dar untul da un gust mai bun.
Hribii eu i-am primit congelati si fierti asa ca nu am avut mare lucru cu ei
Se pun hribii peste ceapa calita cu usturoi si i-am lasat 4-5 minute sa se dezghete bine, pana s-a topit bine gheata de pe ei,apoi am pus laptele ,sare ,piper si am lasat sa fiarba vreo 10 minute
Amidonul (gaby a pus faina ) se amesteca cu smantana si se pune peste hribi, se lasa sa mai dea 2 clocote si e gata
La final se pune patrunjel verde tocat
Este grozav de buna cu mamaliguta sau cu ce va place
Gaby sa taraiesti 1000 ani fara reparatii capitale,multumesc mult de reteta e grozava
Ps:de cand sant in Spania ,am mai mancat 1 data hribi tot din tara primit dar facuti de o prietena de a mea danuta