No, pe la sași, la nunți și sărbători se făceau niște "lichii" sau henclesch, henklich, cine mai știe cum le zice...
Se face aluatul de cozonac, amestecând drojdia uscată cu făina (lăsati așa vreo 15 minute). Frecați ouăle cu zahăr și sare, adăugați laptele cald și mirodeniile, apoi turnați peste făină și frământați. Untul topit, călduț, se adaugă mai spre sfârșit și se tot împătură. Frământați bine aluatul și-l lăsați acoperit la cald cam o oră, să-și dubleze volumul.
Din cantitatea asta ies cam 3 tăvi.
Se întinde foaie subțire aluatul si se pune în tăvi de prăjitură, nu de cozonac,unse cu unsoare.
Crema: se bat toate împreună, se pun pe deasupra aluatului și se presară zahăr.
Se coc în cuptor preîncălzit pâna se aurește pe deasupra(30-40 minute).
1
Unii pun stafide sau alte fructe, apoi crema.
2
Soacra mea punea și griș fiert :1 pahar de griș la 2 pahare de lapte, zahăr si arome, apoi răcit. se întinde grișul pe aluat, apoi crema.