Mancarea aceasta e destinata strict celor ce iubesc gulia. Eu ma aflu printre acestia si avand niste gulii mari si frumoase din gradina parintilor mei (acu 2 saptamani inca era cald si au cules ultimele recolte) am facut aceasta mancare delicioasa doar cu legume. Puteti sa le umpleti si cu carne, dar mie imi plac mai mult asa cum le-am facut eu acum
Ma intai curatam guliile, le spalam si le scobim cu ajutorul cutitului si apoi a unei linguri.. O sa dureze ceva vreme pana scobim pentru ca sunt niste legume nu tocmai moi :). Dar daca am reusit eu reusiti si voi.
Curatam si spalam restul legumelor iar orezul il spalam si il lasam in apa calduta.
Intr-un wok incalzim uleiul in care adaugam ceapa si ardeiul tocat marunt.
Calim 1-2 minute apoi adaugam si prazul taiat felii si morcovii dati pe razatoare.
Miezul de gulie il tocam in robot si al adaugam compozitiei noastre. Lasam sa se caleasca timp de 5-6 minute si adaugam sare si piper dupa gust.
Adaugam orezul si o cana de apa calda si lasam aprox 5 minute ( in acest timp scade apa adaugata).
Luam de pe foc si cu o lingurita luam din compozitie si umplem cele 5 gulii.
Asezam guliile intr-o tava teflonata (sau vas de sticla termorezistent) .
Ce ramane din compozitie asezam in tava apoi turnam 4 cani de apa, acoperim cu folie de Al. si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30 de minute.
Dupa acest timp scoatem din cuptor si adaugam in tava sosul de curry si chili si presaram putin oregano si busuioc (daca va plac alte ierburi aromate le puteti inlocui pe acestea)
Dam din nou la cuptor aprox 20 de min sau pana gulia e fiarta complet.
Scoatem din cuptor si servim cald gulia umpluta si sosul de legume.
Puteti servi si cu smantana..