Gulii umplute cu branza si spanac

de Panacris in Mancaruri de legume, 28 Iun 2021 | 3102 vizualizari

 

Guliile nu sunt prea cunoscute și savurate aici în Răgățime. Cu greu le-am introdus în familia Zmeilor! 😉 Le-am ascuns în ciorbe sau tocanițe!
Sau umplute cu carne tocată, ascunse printre ardei, roșii și ceapă umplute.
De data asta am vrut să le pun în valoare așa singurele, fără carne, doar cu brânză și spanac.
Rețeta e prea nouă și încă n-a fost testată de Zmeișori.
O să revin cu update.  Eu sunt tare încântată de preparat.
 Spor și pofă bună iubitorilor de gulie!
sursa inspirației, aici: https://www.chefkoch.de/rezepte/249351099047080/Kohlrabi-gefuellt-mit-Spinat-Schafskaese-und-Schalotten.html

 

INGREDIENTE

  • Gulii 4 bucăți,
  • Baby spanac 500 g,
  • Brânză de oaie veche cca. 200 g,
  • Ceapă roșie 1 bucată medie,
  • Usturoi 2 căței,
  • Ulei de rapiță 1 lingură,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Nucșoară rasă ½ linguriță,
  • Smântână de gătit cca. 100 ml
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulii umplute cu branza si spanac:

Guliile se curăță, apoi feliază, în felii mărișoare. Se pun la fiert într-un vas încăpător cu apă rece cu puțină sare, la foc mediu cca. 10 minute. Feliile de guile se scot din apă și se lasă la răcit cca. 30 de minute. Apoi se scobesc cu o linguriță, cât mai mult cu puțină, ca să se obțină un locaș încăpător pentru umplutură.

Apa de la fiertul guliilor se păstrează pentru sos.

Între timp se prepară și umplutura.

Ceapa și usturoiul se curăț, toacă mărunt, apoi se pun la călit în ulei de rapiță, la foc mediu cca. 2 minute până devin translucide. Baby spanacul se spală, apoi se adaugă peste amestecul de ceapă și usturoi, se asezonează de sare, piper și nucșoară și se lasă la gătit cca. 5 minute, neacoperit, până se semigătește.

Apoi se lasă la răcorit. Între timp se răzuieșt brânza de oaie veche. După ce s-a răcorit amestecul de spanac și aliacee, se adaugă brânza răzuită și ouăle, se amestecă energic până ce se încorporează toate ingredientele.

Într-un vas termorezistent se pun feliile de gulie scobite și se adaugă 2-3 linguri de umplutura de mai sus.

Pentru sosul de coacere, resturile de guliile se pun într-un vas, se adaugă cca. 100 ml apă de la fiert a guliilor, se blendează, apoi se adaugă smântâna de gătit și se asezonează de saare, piper și nucșoară, apoi se adaugă peste guliile umplute, pregătite să intre la gătit în cuptor.

Se presară brânză de oaie răzuită, pentru a se obține gartin-ul, peste guliile umplute, apoi se pun la gătit pentru cca. 30 minute la 180 grade.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulii umplute cu branza si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Spanac cu ochiuri de ou la capac