Gulii umplute cu branza si spanac

de Panacris in Mancaruri de legume, 28 Iun 2021 | 3021 vizualizari

 

Guliile nu sunt prea cunoscute și savurate aici în Răgățime. Cu greu le-am introdus în familia Zmeilor! 😉 Le-am ascuns în ciorbe sau tocanițe!
Sau umplute cu carne tocată, ascunse printre ardei, roșii și ceapă umplute.
De data asta am vrut să le pun în valoare așa singurele, fără carne, doar cu brânză și spanac.
Rețeta e prea nouă și încă n-a fost testată de Zmeișori.
O să revin cu update.  Eu sunt tare încântată de preparat.
 Spor și pofă bună iubitorilor de gulie!
sursa inspirației, aici: https://www.chefkoch.de/rezepte/249351099047080/Kohlrabi-gefuellt-mit-Spinat-Schafskaese-und-Schalotten.html

 

INGREDIENTE

  • Gulii 4 bucăți,
  • Baby spanac 500 g,
  • Brânză de oaie veche cca. 200 g,
  • Ceapă roșie 1 bucată medie,
  • Usturoi 2 căței,
  • Ulei de rapiță 1 lingură,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Nucșoară rasă ½ linguriță,
  • Smântână de gătit cca. 100 ml
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulii umplute cu branza si spanac:

Guliile se curăță, apoi feliază, în felii mărișoare. Se pun la fiert într-un vas încăpător cu apă rece cu puțină sare, la foc mediu cca. 10 minute. Feliile de guile se scot din apă și se lasă la răcit cca. 30 de minute. Apoi se scobesc cu o linguriță, cât mai mult cu puțină, ca să se obțină un locaș încăpător pentru umplutură.

Apa de la fiertul guliilor se păstrează pentru sos.

Între timp se prepară și umplutura.

Ceapa și usturoiul se curăț, toacă mărunt, apoi se pun la călit în ulei de rapiță, la foc mediu cca. 2 minute până devin translucide. Baby spanacul se spală, apoi se adaugă peste amestecul de ceapă și usturoi, se asezonează de sare, piper și nucșoară și se lasă la gătit cca. 5 minute, neacoperit, până se semigătește.

Apoi se lasă la răcorit. Între timp se răzuieșt brânza de oaie veche. După ce s-a răcorit amestecul de spanac și aliacee, se adaugă brânza răzuită și ouăle, se amestecă energic până ce se încorporează toate ingredientele.

Într-un vas termorezistent se pun feliile de gulie scobite și se adaugă 2-3 linguri de umplutura de mai sus.

Pentru sosul de coacere, resturile de guliile se pun într-un vas, se adaugă cca. 100 ml apă de la fiert a guliilor, se blendează, apoi se adaugă smântâna de gătit și se asezonează de saare, piper și nucșoară, apoi se adaugă peste guliile umplute, pregătite să intre la gătit în cuptor.

Se presară brânză de oaie răzuită, pentru a se obține gartin-ul, peste guliile umplute, apoi se pun la gătit pentru cca. 30 minute la 180 grade.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulii umplute cu branza si spanac" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piure de spanac cu oua ochiuri