Gulas din carne de curcan

de Ela68 in Curcan, 14 Mar 2014 | 26107 vizualizari

 

Recunosc, visez demult sa fac un gulas la ceaun, in curte, la foc de lemne, insa pana atunci mai e cale lunga. Iubesc aceasta mancarica de cand sunt mica, si-o prepar cum am vazut la mama. La reteta originala, din cate am citit, carnea folosita ar trebui sa fie de vacuta, dar mi se pare mult mai gustos cu carne de curcan, mai ales ca eu nu gatesc cu afumatura sau carne de porc. Voi puteti s-o faceti cu ciolan afumat, n-am nimic impotriva. Am putea spune ca sunt variatiuni pe aceeasi tema, unii prefera condimentat, altii picant sau cu multe galuste, sau.... puteti alege cum va place, nu e nimic batut in cuie. La mine comanda este "cu multe galuscute".

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 1ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 3, 4 linguri ulei pentru calit
  • 300 gr carne curcan
  • 1 cartof mare ( sau doi potriviti )
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita chilli, fulgi
  • 1/2 lingurita chimion ( optional )
  • 2 frunze de dafin
  • piper, sare
  • 1 lingura pasta de rosii
  • patrunjel
  • 2 oua, faina si gris in cantitati egale
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas din carne de curcan:

1. Ceapa alba si rosie se taie solzisori, se da cu sare si se pune la calit in ulei. Adaugam si morcovul ras pe razatoarea cu gauri mari. Lasam trei patru minute pana ce se inmoaie ceapa ( eu n-o las sa se faca aurie, tin la ficatul meu ), apoi adaugam ardeiul gras taiat julienne si mai lasam putin pana se incorporeaza bine cu celelalte ingrediente. 

2. Carnea spalata bine se taie cubulete si se pune la calit pana ce incepe sa se rumeneasca usor.

3. Peste ceapa adaugam carnea, cartofii taiati cubulete, foile de dafin, pasta de ardei,  boiaua dulce si fulgii de chilli. Turnam doua pahare de apa ( cam 500 grame ) si lasam la fiert. Cand cartofii sunt aproape gata ( trebuie sa tinem cont ca vor mai fierbe impreuna cu galustile si nu trebuie sa se sfarame ) punem bulionul diluat cu putina apa si potrivim de sare si piper.

4. Pregatim galustile. Se bat doua oua cu putina sare adaugand pe rand cate o lingura de faina si una de gris pana ce obtinem un aluat consistent. Ca idee, galustile se pot face doar din faina, sunt chiar mai fine la gust. Se ia cate o lingurita de aluat si se toarna in gulas. Se lasa la fiert cateva minute, proband daca sunt moi. In mod normal, gulasul trebuie sa fie zemos, insa noua ne place putin mai scazut, de aceea l-am pus la cuptor 10-15 minute. La final, cine doreste, poate prasara patrunjel tocat. 

TIPS-URI

1

se poate prepara si cu carne de vita

2

galustile se pot face doar din faina, nu neaparat amestec cu gris

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas din carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa gulas - Reteta ungureasca de supa savuroasa