Gulas de vita "arta VIENEZA"

de LauraS in Vita, 14 Noi 2010 | 14479 vizualizari

 

Este o reteta foarte buna de Gulas,mai ales daca carnea este de calitate.
Dupa "arta Vieneza" - aceasta metoda da a prepara gulasul consta in faptul ca ,nu se fierbe ci mai mult se innabuseste in sucul propriu al canrnii.apa numai daca este necesar)amestecind mereu pina ce carnea este fiarta bine.

 

INGREDIENTE

  •   1kg de carne de vita pentru gulas,taiata bucatele
  • 150g untura de porc
  • 800g ceapa alba,tocata marunt
  • 1ls otet + 1/16 ml apa
  • 40-50g boia de ardei dulce
  • 2 catei de usturoi trecuti prin presa
  • 1lc magiran
  • 1lc chimen zdrobit
  • 1ls pasta de tomate-optional
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de vita "arta VIENEZA":

Untura se incinge in oala in care se prepara gulasul.Se adauga ceapa care se prajeste pina ce prinde o culoare caramel inchisa.Se presara boia se amesteca scurt pina ce cuprinde toata ceapa si se stinge cu amestecul de apa + otet.

Cand da in clocot se adauga carnea, sare,chimenul,maghiranul,usturoiul si pasta de tomate,daca se pune.

Se amesteca toate bine si se lasa la foc domol cu capacul putin ridicat,sa fiarba innabusit.In timpul fierberii trebuie sa se lase de citeva ori, ca apa scada de tot,adaugind de fiecare data atita apa incit sa fiarba mai departe tot innabusit.(ATENTIE:- carnea proaspata contine destula apa, incit uneori NU mai este necesar in timpul fierberii/inabusirii , sa se mai adauge).

ATENTIE:-daca se adauga prea multa ,atunci se fierbe si isi pierde gustul specific al acestui Gulas.

Cind carnea din Gulas este fiarta destul,se acopera cu atita apa(asta daca este necesar) incit sa acopere carnea si se mai lasa sa fiarba la foc domol ca. 10 min.,pina ce deasupra se aduna grasimea lucioasa si maronie la culoare,iar lichidul are consistenta unui sos fluid/viscos.

Eu am uitat sa zdrobesc chimenul si mi-a fost teama sa nu se simta prin sos.De aceea dupa ce Gulasul a fiert si am adaugat apa,am scos carnea intr-un castron si am bagat sosul la blender,dupa care l-am pus iarasi in oala,am adaugat carnea + ceva sare si am lasat sa fiarba domol, pina ce deasupra a iesit grasime.

Am servit cu FELII DIN CUBURI DE PIINE

http://leckereien.blogspot.com/2008/08/feliii-din-cuburi-de-piine-alba-uscata.html

si COMPOT DE AFINE

Iar in poza principala, am preparat chifle mai mari de piine si am servit Gulasul in ele.

Miezul l-am uscat si am facut din el pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de vita "arta VIENEZA"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

30.09.2014, 10:54

La multi ani!

mihaelar63 1

30.09.2014, 16:40

La multi ani !!!

miki_a 1

30.09.2015, 00:15

La multi ani!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftea Buzdugan