Gulas de post, din ciuperci si cartofi

de RODIMUR in Mancaruri de post, 11 Apr 2019 | 11162 vizualizari

 

În urmă cu câtva timp am văzut pe net niște rețete de gulaș de post. La prima rețetă am fost puțin mirată, pentru că eram obișnuită ca gulașul să fie pe bază de carne, dar pe urmă am acceptat această denumire. În fapt, eu numeam acest preparat, ”mâncărică” așa cum se zice pe la noi, dar cum denumirea mi se pare cam generală, am adoptat termenul de ”gulaș”. În fine, oricare i-ar fi denumirea, ingredientele sunt cam aceleași și gustul este foarte bun. Încă o rețetă foarte bună de post, pe bază de ciuperci...

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de ciuperci
  • 4-5 cartofi
  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • 2 ardei capia
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 200 ml de suc de roșii
  • ierburi și boia de ardei
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de post, din ciuperci si cartofi:

Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.

Se spală ardeii capia, se curăță de cotoare și de semințe, se taie fâșii mai mici și înguste, după care se călesc cu ceapa și usturoiul, care s-au înmuiat deja.

Se curăță ciupercile (eu îndepărtez și pielița de pe pălărioarele ciupercilor), se spală în câteva ape și se taie, în bucăți mai mari, care se pun la călit în cratiță, peste celelalte legume, cu un pahar de apă. Se lasă cratița la foc mic, ca să scadă înăbușit legumele, în suc propriu.

Se adaugă sucul de roșii și se pregătesc cartofii, care se curăță, se spală, se taie în bucăți mai mari și se adaugă în cratiță. Se gătesc legumele înăbușit, la foc mic, până ce mai scade din lichid și cartofii sunt fierți. Atunci se condimentează după gust cu: sare, piper, boia cu ierburi, se pune capacul pe cratiță și după 10 minute ”de odihnă”, gulașul poate fi servit, presărat cu pătrunjel verde tocat.

TIPS-URI

1

Folosiți cartofi roz, care nu se sfărâmă la fiert.

2

La această cantitate de ciuperci, puteți suplimenta cantitatea de cartofi, cu încă 2-3.

3

Nu prăjiți tare ceapa și usturoiul, ca să nu devină amare. Căliți-le doar puțin până se înmoaie și atunci vor da un gust foarte bun mâncării.

4

Faceți gulașul la foc mic, înăbușit (cu capacul pus pe jumătate) ca să se pătrundă bine legumele.

5

Nu amestecați, ca să nu se strivească legumele. Dacă le preparați la foc mic, înăbușit, ele se vor pătrunde și mâncarea va ieși foarte bună.

6

Adăugați condimentele și pătrunjelul tocat, după gust, la sfârșit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de post, din ciuperci si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post