Gulas de porc cu morcov

de Strawberries thoughts in Porc, 18 Mai 2014 | 8414 vizualizari

 

Morcovul este una dintre legumele mele preferate.O folosesc cat de des pot,uneori chiar si acolo unde nu este ceruta . Pentru astazi am ales sa fac Gulas si bineinteles ca am adaugat si morcov din belsug.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc
  • 250 g bacon afumat 1 lg untura (sau ulei)
  • 4 cepe
  • 3 morcovi mari ( in jur de 500 g)
  • 3 ardei gogosari (rosii)
  • 300 ml vin rosu sec
  • 500 ml supa de carne (sau apa)
  • 200 ml suc de rosii
  • foi de dafin
  • 1 lgt piper negru boabe
  • un vf lgt piper cayenne
  • o lgt busuioc uscat
  • o lgt cimbru uscat
  • un vf lgt nucsoara
  • sare dupa gust
  • patrunjel proaspat sau congelat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de porc cu morcov:

In untura incinsa (sau uleiul) rumenim baconul apoi adaugam carnea taiata cubulete. Lasam carne la rumenit. Peste carnea rumenita adaugam morcovii taiati rondele mai groase, ceapa taiata foarte marunt ( sau data prin robot) si ardeii taiati in bucati mai mari. Calim carnea impreuna cu legumele pentru cateva minute la foc mare, amestecand pt a nu se lipi. Stingem cu vinul rosu si supa de carne (sau apa), adaugam piperul boabe si foile de dafin, acoperim cartiata si o dam la cuptor la 160 grade pt. 2 ore (sau pana carne este facuta).
Dupa 2 ore scoatem glasul din cuptor, adaugam sucul de rosii si il mai dam lasam la cuptor pt.inca 30 de minute.
Scoatem gulasul din cuptor, adaugam condimentele, potrivim de sare si adaugam patrunjelul.
Enjoy

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de porc cu morcov" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor