Pulpele de pui le curatam de eventualele impuritati, le portionam si le spalam bine. Separat curatam ceapa si-o taiem marunt, ardeiul capia il taiem cubulete.
Intr-o cratita punem untul la topit, adaugam ceapa, ardeiul si le calim, adaugam boiaua dulce si pasta de ardei iute, adaugam si cca 100 ml apa, lasam 2-3 minute sa clocoteasca, apoi punem acest amestec in blender si mixam bine pana obtinem o pasta. Aceasta pasta obtinuta o punem in cratita adaugam cca 150-200 ml apa si bucatile de pui si lasam sa fiarba la foc mic pana ce carnea este patrunsa. Daca mai este nevoie, mai adaugam apa si sare dupa gust.
Galuste. Untul moale il amestecam cu ouale si faina pana obtinem un amestec mai moale, adaugam si un praf de sare. Punem pe foc o oala cu apa si sare si o lasam sa dea in clocot, apoi cu ajutorul unei lingurite formam galustele pe care le punem in apa clocotita. Cand se ridica la suprafata, sunt gata fierte. Se scot si se pun peste pulpele cu sos, le lasam cateva minute sa clocoteasca impreuna cu carnea de pui si sosul.