Guguluf si briose cu fructe confiate

de Valclaudia in Prajituri, 26 Oct 2013 | 4343 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 15 linguri de faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita otet
  • 6 linguri apa minerala
  • 6 linguri ulei
  • cca 100 gr. fructe confiate (stafide, caise,ananas,banane,cocos)
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 20 ml lapte
  • bombonele pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf si briose cu fructe confiate:

Prepararea compozitiei:

-separam galbenusurile de albusuri.

-batem albusurile cu 6 linguri de zahar pana obtinem o spuma consistenta.

-galbenusurile le frecam cu 6 linguri de zahar, adaugam praful de copt stins in otet, uleiul, apa minerala.

-incorporam pe rand cate 1 lingura de faina si una de spuma de albusuri.

-la final amestecam usor fructele confiate in compozitie.

-turnam in forma de guguluf 3 sferturi din compozitie, iar restul se imparte in 4 forme de briose

- introducem formele in cuptorul preincalzit, la temperatura moderata pentru aproximativ 30-40 min.

Glazura o preparam astfel:

-intr-o craticioara lasam laptele sa se incalzeasca la foc mic.

-rupem ciocolata bucati si o adaugam in craticioara peste laptele cald pana obtinem o crema omogena.

Decorarea desertului:

-scoatem blaturile racite din forme si le imbracam in glazura de ciocolata. Pentru acest lucru avem nevoie de pensula.

-la final decoram cu bombonele colorate.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf si briose cu fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec de ciocolata glazurat