Guguluf cu frisca si pere

de La Ancuta in Prajituri, 20 Noi 2013 | 3461 vizualizari

 

La mine cafeaua de dimineata merge cel mai bine impreuna cu o felie de chec sau un fursec. Este cel mai frumos mod de a incepe o zi. Cand checul este unul aromat, pufos si cu o consistenta usor umeda, atunci inceputul zilei este perfect. Exact asa este si in cazul acestui guguluf , iar daca nu ma credeti, va trebui sa-l incercati :).

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 5 oua
  • 370 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura esenta de rom
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata amaruie topita
  • 1 para mare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu frisca si pere:

Mixam untul spuma impreuna cu zaharul iar apoi adaugam extractul de vanilie si esenta de rom.
Adaugam pe rand galbenusurile, mixand dupa fiecare. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Amestecam faina cu praful de copt. Separat mixam bine frisca.
In compozitie adaugam alternand cateva linguri de faina, apoi frisca iar apoi spuma de albus. Amestecam usor dupa fiecare, pana se omogenizeaza. Procedam la fel pana cand incorporam toate ingedientele.

Din compozitie luam o treime in care vom adauga ciocolata topita. Amestecam pana cand se incorporeaza.
In restul compozitiei adaugam para taiata cubulete.

Pentru copt am folosit o tava de silicon, care nu a trebuit unsa.

Turnam jumatate din compozitia cu pere in tava apoi cea cu ciocolata iar la final cealalta jumatate din compozitia cu pere. Amestecam usor cu varful unui cutit.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit ~50 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Rasturnam prajitura pe un platou, o lasam sa se raceasca complet apoi o pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu frisca si pere" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec cu gutuie