este o prajitura mai veche pe care am mancat-o prima data in zona Ardealului....
BASTONASE
Se amesteca toate ingredientele, se framanta bine si se imparte coca in 6 parti egale din care se fac 6 bastonase in lungimea tavii. Se modeleaza cu mana si se coc pe dosul tavii.
BLATUL
Se bat bine ouala cu zaharul, se adauga si faina. Se tapeteaza bine dosul tavii, apoi se asaza compozitia. Se da la cuptor pentru 20 min.Dupace s-a racit se taie in 3 fasii egale pe lungimea tavii.
CREMA
Se pune laptele la fiert, apoi intr-un castron dizolvam budinca cu o cescuta de lapte si se adauga 3 linguri de zahar. Cand laptele clocoteste se adauga budinca dizolvata mestecand continuu ca sa nu faca cocoloase. Dupa 5 min sestinge si se da la rece.Separat se freaca margarina cu 150 g zahar pudra si apoi se adauga cate o lingura din budinca racita si se amesteca energic pana se incorporeaza.
GLAZURA
Se amesteca toate ingredientele si se pune vasul pe baie de aburi.
Pe fasia din mijloc se asaza un strat de crema, apoi se asaza 3 bastonase pe lung, la distanta egala intre ele. Se acopera cu un strat de crema, apoi urmatoarele 2 bastonase astfel incat sa cada intre cele 3 de jos. Se mai pune un strat de crema peste si apoi ultimul bastonas intre cele 2 si ultimul strat de crema.
Se ung cu un strat subtire de crema si celelalte fasii ramase si inchidem prajitura sub forma de casuta pe care le presam usor cu mana ca sa fie bine inchise sus.
Asezam glazura si cernem o ploaie de nuca de cocos/nuca prajita macinata/alune macinate. Se da la frigider si se taie a doua zi.
1
Bastonasele trebuie sa fie subtiri.
2
Tava trebuie sa fie bine tapetata ca sa nu curga compozitia.