Grisine cu parmezan ras

de divainbucatarie in Piine, 17 Noi 2010 | 4073 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 150ml lapte cald
  • 15g drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 50 g parmezan ras
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingurita cu sare
  • 50 ml ulei de masline
  • o mana de seminte de susan si 1 lingura de sare grunjoasa pentru tapetat
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Grisine cu parmezan ras:

Intr-un castron punem faina si o amestecam cu sarea, zaharul, oregano si parmezanul ras. Peste aceasta turnam laptele cald in care am dizolvat drojdia , uleiul si oul batut. Amestecam bine. Vom obtine un aluat pe care il mai framantam inca 2-3 minute. Il acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca cam 30 de minute, pana isi va dubla volumul. Pe o tava de lucru punem putina faina si intindem aluatul. Il taiem in dreptunghiuri pe care le rulam apoi intre maini. Le puteti face oricat de groase veti dori, dar trebuie sa tineti cont de faptul ca la cuptor vor mai creste. Eu le-am tapetat cu seminte de susan si sare grunjoasa, dar putei sa va folositi imaginatia si sa le dati prin seminte de mac sau seminte de in, chiar si seminte de floarea soarelui. Le dam la cuptor la 180°C pentru 20 de minute, sau pana devin aurii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Grisine cu parmezan ras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bagheta cu unt si usturoi