Paine impletita

de Criss in Piine, 18 Mar 2011 | 5315 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -500 g faina
  • -1 plic de drojdie
  • -1 lingurita sare
  • -250 ml lapte
  • -1 lingurita zahar
  • -2 linguri ulei de masline
  • -putina apa (aproximativ 100 ml)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita:

Faina se amesteca cu drojdia si sarea. Se adauga laptele caldut amestecat cu apa si zaharul. In timpul framantarii adaugam si uleiul de masline si framantam aluatul, pana cand acesta nu se mai lipeste si peretii vasului raman curati. (Daca aveti o masina de paine e mult mai simplu. Eu nu am.)

Se lasa sa creasca o ora timp in care isi dubleaza volumul.

Aluatul se imparte in doua parti, una mai mare (cam 2/3 si una de aproximativ 1/3 parte). Din fiecare bucata de aluat se fac 3 suluri care se impletesc.

Intr-o tava, pe hartie de copt asezam mai intai impletitura mai mare. Aplatizam putin si asezam deasupra impletitura mai mica. Ungem cu galbenus si presaram susan. Mai lasam sa creasca 20 minute si introducem in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine impletita in trei corzi