Grisine cu mac si patrunjel

de divainbucatarie in Piine, 11 Noi 2010 | 7257 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina simpla
  • 200 g faina integrala
  • 1 lingura de gris
  • 9 linguri de ulei
  • 200 ml apa
  • 2 linguri de sare
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri de mac
  • o legatura mica de patrunjel tocat marunt
  • 1 plic drojdie uscata
Portii: 25
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Grisine cu mac si patrunjel:

Amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat. Acesta nu trebuie sa se lipesca de maini. Framantam bine aluatul si apoi il impartim in 3 bucati.

Intindem fiecare bucata bine, pana obtinem o foaie subtire de 1 cm. Taiem cu cutitul fasii de 5 cm pe care apoi le rulam intre maini, ca atunci cand eram mici si ne jucam cu plastelina. Trebuie sa obtinem ceva in genul unei tigari. O lasati mai subtire (obtinem grisine mai crocante) sau mai groasa (vor fi grisinele mai moi) pentru coacere. Punem grisinele intr-o tava in care am pus foaie de copt si le dam la cuptor la 200°C pentru 10 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Grisine cu mac si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]