Gratin din piept de pui cu cartofi noi

de Sidy in Pui, 12 Mai 2013 | 15284 vizualizari

 

Pentru ca pieptul de pui la gratar mi se pare cam sec, m-am gandit sa il combin putin cu cartofii noi si putin sos.
Mi-a placut ce a iesit , iar farfuriile au ramas curate.Tot s-a mancat....

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 600 g cartofi noi
  • 200 g cascaval
  • 3 oua
  • o cana cu lapte
  • 200 ml smantana
  • 100 g mozzarela
  • 3-4 catei usturoi
  • amestec grecesc pentru pui
  • lemon pepper
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • chilli
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin din piept de pui cu cartofi noi:

Taiem pieptul de pui in fasii pe care le punem intr-un vas in care am pus laptele, sare, amestecul grecesc , lemon pepper si chilli.Dam vasul la rece( dupa ce am pus folie alimentara pe el) pentru macar 30 de minute.

Cartofii curatati ii punem la fiert in apa cu sare si ii lasam sa fiarba 15 minute.

Incingem un gratar non-aderent si asezam pe el pieptul de pui si il frigem pe ambele parti.

Cartofii fierti, scursi de apa ii taiem rondele si ii punem intr-un vas termorezistent, uns cu unt si tapetat cu pesmet.Ii punem pe margini, captusind peretii vasului.

Pieptul de pui prajit , il taiem cubulete si il punem peste cartofi in vas.

Deasupra radem 100 g cascaval.

Batem bine ouale , adaugam smantana , mararul verde tocat , usturoiul presat si condimentam.Rasturnam compozitia peste pieptul de pui si cartofi, apoi rade, cascavalul ramas si il presaram deasupra.Bucatile de mozzarela le punem deasupra.

Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade, pentru aproximativ 45-50 de minute pina se rumeneste deasupra.

Servim gratinul alaturi de o salata, eu am avut salata de castraveti cu smantana.

Pofta mare sa aveti !

TIPS-URI

1

Cine doreste poate servi gratinul cu o lingura cu smantana deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin din piept de pui cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

babi5 1

02.12.2014, 15:22

Bunnnnnn

Aletta 1

11.06.2015, 11:00

foarte bun

Ancutsa 1

04.10.2016, 11:30

Un preparat frumos, dar mai ales delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la tava