Gratin de dovlecei si morcovi

de Catalina L in Mancaruri de legume, 31 Mar 2020 | 2204 vizualizari

 

O reteta de legume cu un pic de faina de naut.
Am pus un pic de branza frantuzeasca si am acompaniat-o de un sos cu iaurt. 
 
https://www.blogulluicatalina.com/2020/03/gratin-de-dovlecei-si-morcovi-fara.html
 

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei bio
  • 2 morcovi bio
  • 3 linguri faina de naut
  • 2 oua
  • 60 gr de branza cu mucegai 'Bresse Bleu'
  • rosii cherry
  • ierburi de Provence
  • boia de ardei
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper

Pentru sos:

  • 1 iaurt grec
  • 1 catel de usturoi
  • 5 foi verzi de menta
  • sare, piper
  • boia de ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de dovlecei si morcovi:

Incalziti cuptorul la 180°C.

Spalati si curatati legumele.

Dati pe razatoare dovleceii si morcovii.

Amestecati legumele rase cu faina de naut si cele 2 oua.

Puneti sare, piper, boia de ardei si ierburi aromatice.

Varsati compozitia  intr-o forma unsa - 20/20 cm.

Taiati branza bucatele si puneti-o deasupra.

Decorati daca doriti si daca aveti cu rosii cherry.

Varsati un pic de ulei deasupra si dati la cuptor timp de 35-40 minute.

Pregatiti sosul.

Amestecati iaurtul cu usturoiul pisat si foile de menta taiate marunt.

Puneti sare si boia de ardei, amestecati si dati la rece.

Serviti cald cu sosul rece.

 

https://www.blogulluicatalina.com/2020/03/gratin-de-dovlecei-si-morcovi-fara.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de dovlecei si morcovi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida cu broccoli la cuptor