Gratar de pui cu sos roquefort

de Sylvia in Pui, 5 Apr 2010 | 7344 vizualizari

 

M-am gandit sa va propun ceva mai lejer zilele astea asa ca pentru azi gratar de pui cu sos roquefort.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie pentru 2 persoane de :
  • 5-6 felii potrivite de piept de pui,
  • o lingura de ulei de masline,
  • o lingurita de sos soia,
  • o lingurita otet balsamic, 
  • o lingura de ketchup ( sau sos de rosii ),
  • sare ,
  • piper,
  • ierburi uscate aromate ( eu am pus ierburi pentru salate ca are toate ierburile aromate si usturoi uscat) .
  • Pentru sos avem nevoie de
  • 50 de grame de branza roquefort, 
  • o lingura de lapte,
  • cateva bucati de unt 
  •  o lingurita de vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratar de pui cu sos roquefort:

 Preparare : facem intr-un bol un amestec din ulei, otet balamic, soia, ketchup si ierburi aromate. Facem fiecare bucata de piept de pui cu sare si piper si apoio trecem prin amestecul facut . Ideal este sa le lasam asa la frigider pentru o ora.

 Dupa o ora le prajim pe un grill cu focul dat pe mediu sa se patrunda bine .

 Separat facem sosul de branza roquefort punand intr-o caserola branza, untul, laptele si vinul si lasand sa se topeasca si omogenizeze la foc mic .

 Aranjam pe un platou gratarele si le servim cu cartofi prajiti si un decor facut din salata verde, castraveti si morcov .

 Eu am preferat sa le servesc in varianta asta si cu sos de branza presarat peste .

 Decorul facut a fost pe ca de simplu pe atat de efect si a servit si pe  post de salata .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratar de pui cu sos roquefort" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Sylvia 1

05.04.2010, 18:46

Pusikmea farfuriile astea sunt cumparate de sotul meu au mai fost complimentate si i-am zis si lui era tare mandru.

Sylvia 1

05.04.2010, 18:48

Multumesc pentru aprecieri sunteti dragute. Nu e o mancare complicata dar am vrut sa va prezint si variante mai light dupa fripturile de miel

Dana Cristea - pusikmea 1

05.04.2010, 23:50

sylvia, are si de ce sa fie mandru

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Legume umplute la cuptor