Deosebit de buna si usor de pregatit!
Pieptul de pui taiat fasii l-am condimentat cu sare, piper, putin chili, tarhon si ulei de masline. Astfel pregatit, l-am pus la fript intr-o tigaie.
Ardeii copti i-am curatat si i-am taiat fasii lungi.
Ceapa am taiat-o rondele, la fel si ardeiul iute.
Am luat o foaie de tortilla si am pus-o intr-o tigaie incinsa, la incalzit, apoi am intors-o pe partea cealalta.
Am pus pe toata suprafata ei cascaval ras, avand grija sa imbrac bine marginile.
Pe o jumatate din tortilla am pus fasii de pui, ardei copt, rondele de ceapa si cateva rondele de ardei iute.
Am impachetat tortilla in jumatate, am presat bine si am mai intors-o putin si pe partea cealalta.
La fel am procedat si cu celelalte foi.
Am trecut la prepararea sosurilor:
Intr-un bol am pus iaurt pe care l-am amestecat cu putin usturoi tocat marunt, patrunjel si putina zeama de lime. Am amestecat si gata sosul de iaurt.
Pentru salsa de rosii am pus intr-un alt bol rosiile taiate cubulete, putina ceapa rosie, ardei iute, patrunjel tocat, le-am amestecat, am condimentat cu sare si piper si am stropit cu ulei de masline.
Am aranjat quesadilla pe un platou si am pus sosuri in doua boluri mici, vesele.
Pofta buna!
1
aveti grija cand imbracati foaia de tortilla in cascaval, puneti din belsug si in interior si pe margini pentru a lega bine ingredientele;
2
puteti face o quesadilla mai picanta daca adaugati mai mult ardei iute pe foaie;
3
va puteti juca cu ingredientele dupa bunul vostru plac.