Ce savuroasa si racoritoare este aceasta reteta !
Îmi place mult harbuzul iar asociat cu menta devine foarte rafinat .
O data înghețat se va transforma in Granita.
Nu este nevoie să adaugati gheata, apa prezenta in pepenele verde este suficientă .
Originara din Italia, mai exact Sicilia, Granita este un desert simplu de preparat, usor, savuros si extraordinar de racoritor. Ingredientele principale sunt la indemana oricui: apa, zahar sau miere, siropuri,fructe si/sau diverse arome.
Desi este foarte asemanator cu sorbetul sau "gheata italiana"(italian ice), acest desert semi-inghetat se remarca prin faptul ca este conceput astfel incat cristalele sau fulgii de gheata sa fie destul de mari si sa ti se topeasca in gura (in timp ce sorbetul se face macinand fin gheata, pana ce devine cremoasa).
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/09/granita-de-pepene-verde-si-menta.html
Se prepară siropul de menta o zi inainte- vezi reteta aici.
Se curata pepenele de sâmburi şi se taie bucati.
Se mixeaza în vasul blenderului adaugand treptat siropul de menta rece.
Se da la congelator intr-o tava intinsa acoperita care sa permita inghetarea rapida.
Se scoate tava dupa 30 de minute si se amesteca cu o furculita cristalele de gheata formate deasupra si se pune iar la congelator.
Se repeta procesul o data la 30 minute timp de 3 ore.
Se poate lasa toata noaptea si a 2-a zi se zgaraie la suprafata cu o lingura/ furculita.
Se serveste decorata cu menta proaspata.