va propun o varianta de galuste cu prune putin diferita fata de cea clasica, prin faptul ca interiorul acestora contine pe langa pruna aromata si ciocolata amaruie... o combinatie care merita neaparat incercata... :)
Spalam foarte bine cartofii sub jet de apa rece cu un burete curat.
Punem cartofii la fiert in coaja. Cand furculita patrunde usor in ei ii curatam de coaja si ii trecem prin masina de tocat carne.
Spalam prunele si le scoatem samburii, impartindu-le totodata in doua.
Cand cartofii s-au racit complet adaugam ouale, praful de sare, zaharul pudra,zaharul vanilat. Amestecam, apoi adaugam faina si uleiul de cocos framantam un aluat elastic.
Pe masa de lucru infainata formam din compozitie doua suluri pe care le vom imparti in bucatele de aluat ( aproximativ de marimea unui ou).
Intindem fiecare bucatica de aluat cu sucitoarea, asezam in centrul acestora cate o jumatate de pruna si cate o jumatate de bucatica de ciocolata, apoi inchidem cu grija galustile, avand grija ca aluatul sa nu ramana din greseala nesigilat pentru ca umplutura se va scurge in apa in timpul fierberii.
Punem intr-o cratita incapatoare apa la fiert cu un praf de sare.
Cand apa clocoteste reducem focul si asezam galustile in cratita.
Vom sti ca sunt fierte atunci cand galustile vor pluti la suprafata apei.
In tava cuptorului asezam biscuitii zdrobiti si pesmetul, preincalzim cuptorul (temperatura moderata) si dam tava pentru cateva minute la cuptor sa se incalzeasca amestecul.
Scoatem galutile cu spumiera din apa, le lasam doar cateva secunde la scurs pentru a nu se raci, apoi le transferam rapid in tava cu pesmet. Le tavalim sa se imbrace uniform in amestec de pesmet cu biscuiti, apoi dam tava la cuptor pentru 15 minute (150 grade).
Scoatem pe farfurie si servim cu adaos de zahar,eventual...
Pofta buna!