Gomboti cu prune

de mirela0911 in Prajituri, 20 Sep 2015 | 6043 vizualizari

 

Aveam aceasta reteta pe lista de asteptare de multa vreme, de la Mena, cea cu gropite! :-* Mi-a suras ideea acestei retete pentru ca este fara cartofi, fara framantare sau mai stiu eu ce. Se fac repede si sunt foarte buni!
Multumesc Mena pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • 600 g prune
  • 1 l apa
  • 3-4 lg zahar
  • 1 lg scortisoara macinata
  • 7 cani apa
  • 1/2 lgt sare
  • 1 cana faina malai
  • 1 cana faina alba
  • 1 cana gris
  • pesmet
  • zahar
  • 4-5 lg ulei
Portii: 32
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune:

Se spala bine prunele si se curata de samburi. Daca prunele sunt mari se pot rupe in doua.

Intr-o oala se pune la fiert apa cu zaharul. Cand incepe sa dea in clocot, se face focul mic si se pune scortisoara. Se pun prunele si se oparesc timp de 2 minute. Se scot intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga de apa.

Intr-o oala incapatoare se pune la fiert cele 7 cani cu apa si sarea. Malaiul, faina alba si grisul se amesteca impreuna. Cand incepe sa fiarba apa se toarna usor si se amesteca repede cu un tel avand grija sa nu se faca cocoloase. Se lasa sa fiarba aproximativ 15-20 minute, astfel incat sa capete o consistenta mai groasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca atat cat sa se poata lua din compozitie si modela cu mana.

Intr-o tigaie se pune uleiul si se incalzeste usor. Se toarna pesmetul si zaharul, se amesteca bine lasand pe foc pana incepe sa isi schimbe putin culoarea pesmetul. Se stinge focul si se da deoparte.

Cu mainile umede se ia din compozitie, se aplatizeaza, se pune in mijloc pruna/jumatate de pruna si se formeaza o biluta, potrivit de mare.

Se pun in tigaia cu pesmet, se tavalesc sa se prinda peste tot pesmetul si se scot apoi intr-un bol. Daca preferati, se mai poate adauga putin zahar peste, inainte de a fi serviti.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cu aceeasi cana se masoara toate ingredientele.

2

Daca prunele sunt mai acrisoare se poate adauga mai mult zahar in apa in care se oparesc.

3

Se pot inlocui prunele cu gem mai gros, de care preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

MOKUSKA 1

21.09.2015, 10:18

interesanta , as manca zilnic

Gherca Daniela 1

21.09.2015, 13:10

mirela0911 1

21.09.2015, 15:14

Va multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune din aluat cu cartofi