reteta dupa Jamila cuisine
Stafidele se pun la hidratat in coniac si rom. Albusurile se bat spuma cu putina zeama de lamaie. Cand devin spuma adaugam treptat zaharul si mixam. Galbenusurile le frecam bine cu coaja de citrice si zaharul vanilat dupa care adaugam uleiul. Faina se amesteca cu parful de copt. Adaugam galbenusurile la albusuri, amestecam dupa care punem treptat faina si o incorporam usor de jos in sus.
Impartim compozitia in doua parti egale si cernem cacaoa. Adaugam cacaoa la una din compozitii sau daca doriti o amestecati mai intai cu romul scurs de la stafide pentru a se incorpora mai usor.
Tapetam o tava potrivita de chec si procedam in felul urmator: punem o lingura de compozitie alba, peste ea o lingura de compozitie cu cacao, iar compozitie alba si tot asa pana la terminarea aluatului. Peste fiecare lingura de aluat distribuim peste tot nuca taiata bucati, rahatul si stafidele.